Pentti Huovinen

Ajankohtaista

Lääketieteellisen tiedekunnan dekaaniksi 1.8.2014 alkaen

Turun yliopiston rehtori on tiistaina 17.6. nimittänyt minut lääketieteellisen tiedekunnan dekaaniksi 1.8.2014 lukien. Tehtävä on tässä vaiheessa 3 -vuotinen eli kestää nykyisen yliopiston rehtorin jäljellä olevan kauden 31.7.2017 saakka.

Dekaanin tehtävä on ensi kertaa yliopiston historiassa kokopäivätoiminen. Tämä on viisasta sillä, tiedekunnan budjetti on yli 50 miljoonaa ja työntekijöitä on n. 700.

Olen käynyt keskusteluja eri tahojen kanssa ja päätynyt siihen, että jätän Turun kaupunginvaltuuston kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajuuden 1.8. alkaen. Siihen on kaksi syytä. Ensiksi työmääräni tulee lisääntymään enkä ehdi enää hoitaa valtuustoryhmän johtajan tehtäviä. Toinen syy on dekaanin edunvalvontatehtävä. Jatkan toistaiseksi rivivaltuutettuna ja valtuuston varapuheenjohtajana.

Aurinkoista ja hyvää Juhannusta!