Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Egyptin ja Jordanian kautta uuteen vuoteen

Sfinksi Gizan pyramidien laidalla.

Arabialainen ilta nosti tunteet pintaan - leikisti.

Petran kalliokaupungin tunnus, Aarrekammion fasadi aukesi yllättäen parin kilometrin kanjonin perällä.

Pullea pallokala Akaban yliopiston akvaariossa oli kaikkien suosikki.

Vuoden 2010 tammikuu on takana. Heti alkuvuodesta pääsin matkalle Punaiselle merelle Kristina Reginan kyytiin. Lento oli Siinain niemimaan kärkeen Sharm El Sheikhiin. Laiva odotti siellä valmiina lähtemään Safagaan Egyptin puolelle. Luxor ja erityisesti Kuninkaiden laakso oli mahtava nähtävyys tosin 4 tunnin linja-automatkan päässä rannikolta. Tutankhamonin hauta oli pieni, mutta toi suuren elämyksen tunteen. Samalla muistuivat mieleen monet asian tiimoilta luetut kirjat.

Laiva risteili seuraavaksi Akabaan Jordanian puolelle, josta oli parin tunnin matka Petraan, muinaiseen kalliokaupunkiin. Sinne johtaa kapea kallioiden sisällä kulkeva sola, joka on tullut kuuluisaksi Indiana Jones elokuvasta. Mielenkiintoinen arkeaologinen kohde, jossa pystyi aistimaan vuosituhansien historian.

Akabasta matka jatkui Sueziin ja sieltä linja-autolla Kairoon. Kairon museo ja pyramidit olivat itseoikeutetut ja ainoat kohteet tällä päivän kestäneellä retkellä. Kristina Cruises järjesti matkan ammattitaidolla ja kokemuksella. Miellyttävä reissu kaiken kaikkiaan.

x x x

Turun kaupungin poliittinen elämä alkoi hiljalleen vuoden vaihteen jälkeen. Sähinää aiheuttivat vanhainkotien uudelleen järjestelyt sekä edelleenkin auki oleva huostaan otettujen lasten sijaishuollon organisaatiomuutos. Vanhainkotien osalta voi vain todeta, että Luolavuoren vanhainkoti on vanha ja huonokuntoinen, joten on järkevää siirtää asukkaat muualle. Liinahaan vanhainkodissa on alkamassa kauan kaivattu peruskorjaus. On lähinnä sattuma, että Luolavuoren vanhainkoti voi toimia hetken aikaa Liinahaan väistötiloina.

Sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana olen istunut piirin hallituksessa. Vakka-Suomen terveydenhuollon järjestelyt ja Rauman aikomus perustaa oma erikoissairaanhoitotasoinen sairaala ovat haasteellisia hankkeita, jotka pahimmillaan voivat horjuttaa niin Satakunnan kuin Varsinais-Suomenkin sairaanhoitopiirien tilannetta.

Sairaanhoitopiirille tullaan valitsemaan myös uusi johtaja. Aki Linden (sd) on valittu HUS:in piirin johtajaksi. Olen pienessä ryhmässä, joka valmistelee valintaprosessia.

Piirin uusi toiminto tulee olemaan alueen päivystyksen järjestäminen. Se parantaa olennaisesti toiminnan tasoa, kun mukaan saadaan erikoissairaanhoidon konsultaatiot. Minkälainen hallintomalli päivystyksellä tulee olemaan, on vielä auki.

x x x

Kevät tulee olemaan kiireinen niin kaupungin kuin sairaanhoitopiirinkin puolella. Eduskuntavaalitkin alkavat puhututtaa. Pyrin mukaan Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaiden jäsenäänestykseen. Siinä menestyminen sekä omat työkuviot tulevat vaikuttamaan nähdäänkö minua eduskuntavaaleissa 2011 ehdokkaana.