Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Ensimmäinen valtuuston kokous - myös peruspalvelulautakunta kokoontui

Lauantaina 24.1.2009 sain kertoa 150 hammashoitajalle heidän opintopäivillään "Miten kapinoida ikääntymistä vastaan".

Luennoitsija vauhdissa samana päivänä pidetyillä Turun Hammaslääkäripäivillä.

Tammikuun alussa Helsingissä pidettyjen Tieteen päivien aikana Helsingin tuomiokirkko oli valaistu jännittävällä tavalla. Kevyt lumisade toi lisän tunnelmaan.

Maanantaina 26.1.2009 oli uuden valtuuston ensimmäinen kokous. Kaupungintalon vahtimestarit tervehtivät ystävällisesti ja ohjasivat omalle paikalle.

Yleensä ensikertalaiset istuvat takarivissä. Näin Turun valtuustossa istuvat mm. Suomen sosiaalidemokraattien ykkösketju, varapuheenjohtaja ja puoluesihteeri sekä RKP:n puoluejohtaja ja ministeri. Yllätyksekseni pääsin istumaan kolmanteen riviin, vaikka olenkin uusi valtuutettu. Syy on tietysti se, että Kokoomuksen valtuutettujen vaihtuvuus oli viime vaaleissa suurinta.

Valtuuston kokous eteni suunnitelmien mukaan eli lautakunnat ja johtokunnat valittiin ilman äänestyksiä. Minut valittiin suunnitelman mukaan peruspalvelulautakunnan jäseneksi sekä sen yleisjaoston varapuheenjohtajaksi. Kokous oli ohi puolessatoista tunnissa. Seuraavat kokoukset tullevat olemaan huomattavan paljon tuulisempia. Näin uumoilen.

Yleisölehterillä oli tuttuja ja heidän kanssaan vaihdettiin muutamia sanoja ennen ja jälkeen kokouksen. Mukavia keskusteluja.

Valtuuston kokousta edelsi Kokoomuksen työvaliokunnan ja valtuustoryhmän kokoukset. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajana olen työvaliokunnan jäsen. Se on erinomainen näköalapaikka Turun asioihin. Työvaliokunnassa on myös mahdollisuus vaikuttaa asioiden kulkuun. Valtuustoryhmässä käydään läpi asialistat ja tutustutaan valmisteilla oleviin asioihin.

Keskiviikkona 28.1. peruspalvelulautakunta sai kaupungin peruspalveluväeltä erinomaisen tutustumispaketin kaupungin asioihin. Tiesitkö, että kunnan terveys- ja sosiaaliasioita koskettaa suoraan 75 eri lakia. Vanhuspalveluiden tulosalueella on työssä yli 2000 ja varhaiskasvatuksen tulosalueella yli 1400 henkeä. Kaupungin omissa päiväkodeissa on hoidossa lähes 5000 lasta, yksityisissä vajaat 500. Kotihoidon tuen piirissä on runsaat 2000 turkulaislasta.

Peruspalevlulautakunta kokoontuu ensimmäiseen varsinaiseen kokoukseen keskiviikkona 4.2. Pyrin kertomaan ensi viikolla uutisia tästä kokouksesta.