Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kaapelitehtaalta karenssiin; aurinkoista kesää!

Helsingin kaapelitehtaalle kokoontui satakunta henkeä kuulemaan uusisuomi.fi-nettilehden puolivuotisen taipaleen kuulumisia. Vasemmalla takana mikrofonissa on lehden perustaja Niklas Herlin.

Helsingissä vajaan vuoden kuluttua 16.-19.5.2009 järjestettävän Euroopan infektiokongressin ohjelmatoimikunta suunnitteli toukokuussa ohjelmaa Messukeskuksessa. Vasemmalla sinisessä paidassa on yhdistyksen presidentti professori Giuseppe Cornaglia Veronasta Italiasta.

Perheen viimeiset ylioppilasjuhlat olivat 31.5. Turun konserttisalissa. Kateederilla stipendien saajien joukossa myös nuorin tyttäremme.

Uusisuomi.fi kirjoittajat tapasivat lukijoita Helsingissä Kaapelitehtaalla 2.6. Mukana oli satakunta henkeä, joille päätoimittaja Markku Huusko kertoi, että uusisuomi.fi-internet lehti on runsaan puolen vuoden aikana kivunnut miljoonatasolle avausten määrässä. Lukijoita on todella suuri määrä. Uusisuomi.fi on uutisten välittäjä ja suuren osan aineistosta muodostavat blogien kirjoittajat. Ilmoittauduin mukaan lehden tekijäksi jo kesällä 2007 ja sen jälkeen olen kirjoittanut muutamia terveys-sivujen blogeja.

Toinen peräti miljoonaan kuukausittaiseen avaukseen yltää Lääkärikirja Duodecim (www.terveyskirjasto.fi). Olen saanut olla mukana tämän todella suositun lääkärikirjan toimituksessa. Nettikirja on saanut erinomaista palautetta lukijoilta ja sitä kehitetään jatkuvasti. Jos tarvitset lääkärikirjaa, käy tuossa nettiosoitteessa.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla olin jälleen äänittämässä monessa Yleisradion maakuntaradiossa ulos tulevaa Kerta-annos -ohjelmaa. Turun radio on lähettänyt kerta-annoksia jo vuodesta 1999 alkaen. Nyt ohjelmat menevät tauolle lokakuun loppuun saakka kunnallisvaaliehdokkuuteni takia. Karenssiaika on 5 kuukautta.

Muuten töissä on ollut kiireistä. Kansanterveyslaitos (KTL) ja Sosiaalialan tutkimus ja kehittämiskeskus (Stakes) yhdistetään ensi vuoden alusta ja olen osallistunut tämän yhdistämisen valmisteluun monessa eri työryhmässä. Tunnelmista voit lukea osoitteesta (Dialogi). Aikataulu on tiukka, mutta nopea toiminta on ainoa järkevä tapa saada homma hoidetuksi. Uutta laitosta koskevat lait hyväksyttäneen syksyllä, ja sen jälkeen voidaan nimittää pääjohtaja. KTL:n pääjohtaja Pekka Puska on vahvin ehdokas myös uuden laitoksen pääjohtajaksi.

Asukasyhdistysten kesätilaisuudet Halisissa ja Räntämäessä olivat mukavia kokemuksia. Väkeä oli paikalla ja ohjelmaa oli tarjolla kaikkien makuun. Sain käyttää puheenvuoron niin Halisissa kuin Räimän kentälläkin. Koroisten seutu on kulttuuriltaan ainutlaatuista aluetta, josta pitää olla ylpeä. Koroisten niemeen on haudattu vuosina 1248-1286 eli 760 vuotta sitten kolme Suomen hallitsijaa Bero I, Ragvald I ja Catillus. He olivat Suomen käskynhaltijoita ja käyttivät maassa ylintä valtaa. Tämän soisi näkyvän Koroisten niemen ja alueen arvostuksessa. Alueelta on myös löydetty ensimmäiset viljan jyvät eli maanviljelys on mitä todennäköisimmin alkanut juuri Koroisten seudulta. Toivottavatsi Turun kulttuuripääkaupunkivuosi 2011 tuo Koroisten alueen erityisesti esille arvoisenaan paikkana.

Nyt koittaa juhannus. Toivotan Sinulle oikein lämmintä ja aurinkoista juhannusta!