Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kaksi viimeistä kampanjan päivää - Turku Science Park täytti 20 vuotta!

Turun torilla on väkeä riittänyt. Tule tapaamaan lauantaina 25.10. klo 10-12 ja 13-15.

Turku Science Park'in 20-vuotisjuhlassa esitelmän taustakuvana on mikrobitaivas kirjasta Heippa - täällä bakteeri!

Pari kuukautta kestänyt valmistautuminen kunnallisvaaleihin on huipentumassa tulevana viikonloppuna.

Perjantai-iltana tätä kirjoittaessani tulee mieleen monia keskusteluja Turun torilla. Olen päivystänyt Kahvila Korvassa nyt kolmena perättäisenä päivänä.

Vaikka neljännes kansalaisista on jo äänestänyt ja luulisi Kahvila Korvan vieraiden hiipuvan, edelleen väkeä on riittänyt jonoksi asti. Päivystys ei tunnu turhalta, kun koko ajan saa vastata kysymyksiin ja vaihtaa mielipiteitä turkulaisten kanssa.

x x x

Turun Science Park eli tiedepuisto täytti 20 vuotta. Sain juhlassa pitää kahteenkin otteeseen viime keväänä Lasten Yliopistossa pitämäni luennon Bakteerien elämää - tällä kertaa kuitenkin aikuisille.

Esityksessäni oli onni käyttää turkulaisen huippututkimuksen esimerkkejä. Videopätkät valkosolujen liikenteestä verisuonista kudokseen ja siitä, miten valkosolu syö borreliabakteerin, tekivät vaikutuksen kuulijoihin. Molemmat videot ovat turkulaisten huippututkimusryhmien tuotantoa. Kuvituksena käytin keväällä valtion tiedonjulkistamispalkinnon saaneesta kirjasta, Heippa - täällä bakteeri! Kuvat on piirtänyt taitava piirtäjä ja taiteilija Irmeli Matilainen.

x x x

Huomenna lauantaina on viimeinen vaalipäivää edeltävä kampanjapäivä. Olen tavattavissa torilla klo 10-12 ja 13-15. Tule keskustelemaan.

Sunnuntaina on varsinainen äänestyspäivä. Vaalinumeroni on helppo muistaa: 300 ! KÄY ÄÄNESTÄMÄSSÄ!