Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kanadalaisia vieraita; Tampereella luentomatkalla; Biopankkilakia valmistellaan

Elo-syyskuun vaihteessa meillä oli kanadalaisia vieraita. Kanadalainen Amabile-kuoro oli Puolalan lukion vieraana liittyen pääkaupunkiseudulla järjestettyyn Sympaatti-kuorotapahtumaan. Elisa-tyttäremme vieraina olivat Rachel ja Lesley, huippulaujajia molemmat. Kanadalainen kuoro oli erittäin taitava ja ammattitaitoinen kuoro.

Kuorolla oli konsertti Mikaelin kirkossa maanantai-iltana 3.9. Samassa tilaisuudessa esiintyi myös Viron TV:n tyttökuoro sekä turkulaisia isäntäkuoroja.

Ylimmässä kuvassa kanadalainen Amabile-kuoro ja sen alla kuvassa kanadalaiset Lesley ja Rachel, keskellä Elisa.

7-10.9. Tampereella järjestettiin skandinaavinen antibioottikongressi, johon osallistui lähes 300 vierasta. Sain pitää kongressin kunnialuennon mikrobien ja ihmisen odottamattomista suhteista sekä ennustella tulevaisuuden vielä tuntemattomia polkuja.

Skandinaaviset suhteet ovat tärkeitä ajettaessa EU:ssa järkevää infektioiden torjuntapolitiikkaa. Oli hyvä tavata vanhoja ja uusia tuttuja.

Skandinavinen antibioottikongressi järjestettiin Tampere-talossa. Vierailimme rouvan kanssa myös Ideaparkissa, joka on valtava ostoskeskus Tampereen eteläpuolella.

Biopankkiasioita käsiteltiin tänään 10.9. Biocityssä järjestetyssä symposiumissa. Meille kaikille on tärkeää, että lääketieteellisiä tutkimuksia varten otetuista näytteistä saadaan mahdollisimman suuri hyöty. Ilman hyvää tutkimusta ja kattavia tutkimusaineistoja ei pystytä torjumaan sairauksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Meillä kaikilla pitää kuitenkin olla mahdollisuus itse päättää itsestämme otetuista näytteistä. Neuvotteleva virkamies Kimmo Pitkänen STM:stä puhui uuden lainsäädännön valmistelusta, jonka työn pitäisi valmistua 12.10.2007 mennessä. Pitkänen on erittäin asiantunteva virkamies ja osaa asiansa. Mukavaa, että hän oli Turussa vierailulla.