Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kiitos onnitteluista! - Miten tästä eteenpäin?

Vaalikahvit odottavat tulosten julkaisemista.

Vaalilaskenta kuumimmassa vaiheessaan. Tukiryhmän jäsenet odottavat uusimpia tuloksia.

Kiitos lukemattomista onnitteluista, joita olen saanut sunnuntai-illasta lähtien. Ne ovat ilahduttaneet ja antaneet voimaa tuleviin luottamustehtäviin. Nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin. Parin viikon sisällä uusi Kokoomuksen valtuustoryhmä kokoontunee miettimään luottamustehtävien jakamista.

Vaaliteemani ovat olleet peruspalveluihin kuuluvia, perusterveydenhuolto, sairaalat, iäkkäiden kaupunkilaisten palvelut ja päivähoito. Ensi sijassa toivon voivani vaikuttaa peruspalvelulautakunnassa. Lautakunnan toimialaan kuuluvat niin terveydenhuolto kuin sosiaalihuoltokin.

Myös kulttuuriasiat kiinnostavat. Suoritin aikoinaan sivutoimisen kanttoriurkurin ammattitutkinnon ja olin monien vuosien ajan Turun tuomiokirkossa urkurin ja kanttorin sijaisena. En pidä itseäni kuitenkaan varsinaisena ammattilaisena, paremminkin puoliammattilaisena. Turun konservatorion kannatusyhdistyksen hallituksen jäsenenä olen ollut kosketuksissa yhteen Turun musiikkimaailman tärkeään toimijaan.

Neuvottelijat tekevät nyt työtä, ja toivoisin mahdollisten luottamustehtävien selviävän marraskuun aikana, jotta ennen vuodenvaihdetta jäisi riittävästi aikaa uusien asioiden opiskeluun.

x x x

Ensi viikolla jatkuu kirkolliskokous Turussa Kristillisellä opistolla. Edessä on työteliäs viikko. Olen kokouksen takia viikon virkavapaalla Kansanterveyslaitokselta.

Lokakuun aikana alkanut uuden Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suunnittelu on työllistänyt tavattomasti. Tämä Kansanterveyslaitoksen ja Stakesin yhdistyminen on monella tavalla työläs ja raskas prosessi. Uusi pääjohtaja valittaneen marraskuun aikana. Paljolti hänen persoonastaan ja toiminnastaan riippuu uuden laitoksen suunta.