Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kirkolliskokousvaalit 11.2.2008

Maanantaina 11.2. valitaan Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle kirkolliskokous. Vaaleissa saavat äänestää seurakuntien luottamusmiehet eli seurakuntaneuvostojen ja kirkkovaltuustojen jäsenet. Kirkolliskokouksen jäsenten vaali on koko kirkon kannalta tärkeä tapahtuma, sillä kirkolliskokouksessa säädetään mm. kirkkolakiin ja kirkkojärjestykseen mahdollisesti tehtävistä muutoksista.

Olen kasvanut kristityssä kodissa ja siksi Suomen kirkon asiat ovat minulle läheisiä. Toimin tällä hetkellä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuuston puheenjohtajana.

Voin sanoa kuuluvani tunnustuksellisiin kristittyihin, joille Kristuksen sovitustyöhön perustuvan evankeliumin julistaminen on kirkon tärkein asiana. Kirkollisveroa on turha maksaa ellei tämä toteudu. Tältä perustalta lähtee kaikki kristillinen laupeudentyö, köyhien ja sairaiden auttaminen sekä lähetystyö. Kirkosta ei saa tulla pelkkää sosiaalis-eettistä foorumia.

Kirkossa pitää olla tilaa kaikille Raamatun ilosanomaan rohkeasti tukeutuville, aivan niinkuin vaaliliittomme "Kirkko keskelle ihmisen arkea" vaalijulistuksessa todetaan.

Turun ja Porin alueelta valitaan 8 maallikkoedustajaa, joista viime vaaleissa 4 tuli valituksi ”Kirkko keskelle ihmisen arkea” ehdokaslistalta, 3 ”Keskustan ehdokaslistalta” ja yksi ”Sosiaalidemokraattien ehdokaslistalta”.

Äänten jakautumisessa on tapahtunut selvää paikallista keskittämistä eli ”Kirkko keskelle ihmisen arkea” listalta tultaneen valitsemaan yksi ehdokas Porista, yksi Raumalta, yksi Salosta ja yksi Turun seudulta.

Olen iloinen saadessani olla ehdokkaana vaaleissa. Jos tulen valituksi, vaihdan mielelläni ajatuksia periaatteellisista ja ajankohtaisista kirkkoa koskevista asioista.