Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kokoomuksella hieno vaaliteema - ja ohjelma - Maarian pappilan puutarhajuhla

Tänään julkistettiin Kokoomuksen kunnallisvaalien teema: Kaikki kuntien tekevät ihmiset - liittykää yhteen. Teema on monella tavalla erinomainen. Sanoma on selvä ja se kertoo työn tekemisestä yhdessä. Siinä on pilke silmäkulmassa, mikä on aina hyvä joskus niin ryppyotsaisessa politiikassa. Teeman alla on hyvä lähteä vaaleihin.

Turun kokoomuksen aluejärjestö piti vaaliohjelmakokouksen 14.9. Ohjelmaan tehtiin muutamia pieniä viilauksia ja se julkistettaneen lähiaikoina. Ohjelma antaa hyvät mahdollisuudet ainakin minulle kampanjan tekemiseen. Julkistamisen jälkeen tulen esittelemään sen näillä sivuilla. Oma taustajärjestöni, Brahen kokoomus, piti 10.9. myös vaalikokouksensa ja päätti tukea omia ehdokkaitaan.

Ensi sunnuntaina 21.9. olen mukana Maarian pappilan puutarhajuhlassa, jossa istutetaan mulperipuu Pietari Kalmin muistolle. Kalm oli Maarian kirkkoherra ja maailmakuulu kasvitieteilijä. Olen saanut kutsun ja kunnian istuttaa puun yhdessä Saara-vaimoni kanssa, joka on viimeisiä pappilassa vakituisesti asuneita. Juhlan moottoreita ovat olleet aktiiviset paikalliset asukkaat Tapio Jokinen, Raimo Uusikartano, Riikka Kaisti ja Jarmo Suomala. Tilaisuudessa puhuvat ylipuutarhuri Arno Kasvi sekä historioitsija Hannu Laaksonen, molemmat erinomaisia tutkijoita ja asiantuntijoita. Maarian seurakunnan kirkkoherra, tohtori Heimo Rinne vetää tilaisuuden. Tulkaa kaikki mukaan kuulemaan Suomen vanhimman kivipappilan puutarhan historiasta.

Turun päivä 21.9. jatkuu Turun torilla noin kello 13.30-14.00, johon olet myös tervetullut tapaamaan.

Alla on linkki Kokoomuksen kunnallisvaali-ilmeeseen.