Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kuntayhtymäseminaari merellä

Sfinksi keskellä Lontoota.

Lontoolainen sateenvarjokauppa. Mahtava valikoima. Suosittelen.

Lontoon Trafalgar Squaren suihkulähde monissa väreissä.

Tulin pari tuntia sitten Varsinais-Suomen Kokoomuksen järjestämästä kuntayhtymäseminaarista, joka järjestettiin Viking Linen miniristeilynä. Paikalla oli viitisenkymmentä kokoomusvaikuttajaa niin erityishuoltopiiristä, sairaanhoitopiiristä kuin Varsinais-Suomen liitostakin.

Käsitellyt aiheet liikkuivat kehitysvammaisten huollosta aina maakunnan tärkeisiin kehityshankkeisiin. Keskustelu oli tämänkin seminaarin suola. Kävimme läpi edellä mainittujen organisaatioiden tilannetta.

Erityishuoltopiiri toimii hyvin ja sitä eivät kokoomuslaiset ainakaan tämän kokouksen perusteella lähtisi liittämään sairaanhoitopiiriin, vaikka sellaistakin on puhuttu.

Pidin puheenvuoron sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajan ominaisuudessa. Erikoissairaanhoidon taso on tällä hetkellä erittäin hyvä eikä siitä pidä tinkiä. Sen sijaan yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa on parantamisen varaa. Sairaanhoitopiirissä tapahtuu tärkeitä hankkeita. Yhteistyötä perusterveydenhuollon ollaan nyt lujittamassa.

Tulossa on ehdotuksia lääkärien konsultaatiomahdollisuuksien parantamisesta. Tämä on tärkeää, sillä erityisesti puhelinkonsultaatiot tulevat huomattavan paljon halvemmiksi kuin potilaan lähettäminen TYKS:n poliklinikalle. Kun perusterveydenhuollon lääkäri saa neuvot puhelimitse, jää suuri määrä turhia poliklinikkakäyntejä pois.

Korostin kokoomuslaisen yhteistyön merkitystä ja peräsin sen tiivistämistä.

V-S:n liiton suurin murhe on telakkateollisuus. Meriklusterin taloudellinen arvo Turun seudulle on 5 miljardia euroa. Valtiovalta voisi viimeistään nyt vauhdittaa tilausneuvottelua Viking Linen kanssa. Eilisten uutisten mukaan Viking Line on tilaamassa uusia aluksia. Toivottavasti Suomesta ja Turusta.

Tunnelma risteilyllä oli mukava ja innostunut. Tämän innostuneisuuden hengen toivoisi leviävän Turun alueen kuntien yhteistyöhön ja mahdollisimman monelle alueelle. Jo nyt tehdään lajaa yhteistyötä, joka jää voivottelussa usein sivuun. Kun intressit ovat samat, yhdessä tehtävällä työllä voittavat kaikki.

Huomenna vuorossa on maakuntavaltuuston kokous sekä kaupunginvaltuuston kokous. Eli kiirettä piisaa näin joulun alla.

Tuli muuten ensimmäinen varsinainen lumipeite tänä iltana myös Turkuun. Maisemasta muuttui hetkessä valoisaksi. Toivottavasti joulu on samanlainen.

Tervetuloa Rotarien joulumusiikkiin Turun Tuomiokirkkoon keskiviikkoiltana 16.12.2009 klo 19.00. Tunnelmallista joulumusiikkia. Pidän tilaisuudessa lyhyen puheen.