Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kurkia ja hanhia – presidentin kanssa tuomiokirkossa – vaalit lähestyvät

Kesän kukkaloistoa kotipihalla.

Hanhet lähdössä lentoon.

Aspön kaunis, pelkistetty kirkko. Aspö on venematkan hieno kohde Nauvon eteläpuolella.

Kesälomalla päätin kävellä joka aamuisen 25 minuutin lehdenhakureissun. Merenrantalehdosta tie kulki peltoaukealle, jonka laidassa oli vehnäpelto. Heinäkuun aurinkoisina aamuina vehnäpellon laidassa einehti kurkipariskunta. Kun pysähdyin peltoaukean laitaan, saatoin tarkkailla näitä komeita lintuja. Lähtiessäni liikkeelle ne nousivat lentoon ja töräyttivät pitkän aikaa komeaa trumpettiääntään. Anteeksi kaikki pitkäuniset mökkinaapurit. Trumpettien volyymi oli kunnioitettava. Pelloilla oli säännöllisesti myös 8 hanhen lauma, 20 varista ja 40 lokkia. Kaikki väistivät kun tulin 10-20 metrin päähän. Hanhet ensimmäisinä.

Elokuun ensimmäisenä päivänä sain olla kirkkovaltuuston puheenjohtajan ominaisuudessa vastaanottamassa Tasavallan Presidenttiä tuomiokirkkoon. Lyhyen vierailun aikana huomasin presidentin ja tohtori Pentti Arajärven olevan kiinnostuneita erityisesti lasimaalauksista. Tuomiokirkon pääkuorin lasimaalaukset avautuivat minullekin uudella tavalla. Sääli, ettei presidentillä ollut aikaa jäädä kahville pääoven vieressä olevaan Domcafe-lähetyskahvilaan. Jutta tarjosi siellä erinomaisia marenkileivoksia.

Kuukauden kesäloma on ohi ja työt alkavat. Esitelmiä, kongresseja ja sen jälkeen jatketaan Kansanterveyslaitoksen ja Stakesin yhdistämistä. On mielenkiintoista olla mukana prosessissa, joka saattaa muuttaa täysin oman työn. Vaikkei omaan tulevaan työnkuvaan voikaan vaikuttaa, prosessi etenee niin, että sen vaikutuksia on vielä vaikea ennustaa. Vaikka henkilökunta onkin mukana prosessissa, johtajat tekevät viime kädessä päätökset. Tärkein päätös on, kuka valitaan laitoksen pääjohtajaksi. Oma toivomukseni on nykyinen pääjohtaja Pekka Puska. Ministeri kuitenkin viime kädessä vaikuttaa siihen, kuka uutta KTL-Stakesia johtaa.

Kunnallisvaalit ovat 26.10.2008. Niitä varten kalenteri alkaa pikku hiljaa täyttyä. Olen mielelläni mukana erilaisissa tilaisuuksissa, joita jo nyt on kalenterissa parisenkymmentä. Erona eduskuntavaaleihin on, etten nyt voi laitosten yhdistämisprosessin takia olla virkavapaalla. Työt varsinkin pääkaupungissa sanelevat ainakin jossain määrin mahdollisuudet tehdä vaalityötä.

Kutsun Sinua, tule mukaan vaalityöhön. Ilmoittaudu Liity tiimiin -otsikon alla olevalla kaavakkeella. Jätä yhteystietosi, niin vastaan mahdollisimman pian henkilökohtaisesti. Tärkeintä on kertoa läheisille ja tuttavilla ehdokkaasta. Vaalimainosten jakamiseen tarvitaan myös apua. Turun torilla tulee olemaan runsaasti aktiviteettia, ja siellä ehdokasta auttavat tukihenkilöt ovat kullan arvoisia.

Aurinkoista elokuuta!