Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Kuuma kesä jatkuu; kuulumisia tukiryhmän kesäkokouksesta

Maanantai 6.8. on ollut monelle ensimmäinen työpäivä kesäloman jälkeen. Kesä oli todella vaihteleva, mutta mökiltämme Merimaskusta katsoen ei lainkaan hassumpi.

Klapien hakkaaminen ja maalaushommat olivat niitä rasittavimpia puuhia. Saaristoakin tuli koluttua. Ahvenanmaan puolella Lappoon satama herkullisine kala-aterioineen, etelässä Nötö kuvankaunis kappeli ja lännessä Peimarin selkä. Siinä tämän kesän rajat. Moottoriveneellä liikuttaessa kova tuuli ei tee matkatekoa miellyttäväksi. Siksi liikuimme mieluimmin kevyellä tuulella.

Ylimmässä kuvassa Nauvon eteläpuolella sijaitsevan Nötön arvokas kappeli, ja alempana kaksi kuvaa merimetsojen asuttamasta ja tuhoamasta saaresta Ominaisten aukolla Rymättylän eteläpuolella. Puut ovat lehdettömiä ja mustat linnut puissa ovat merimetsoja, joiden uloste on polttanut kasvuston. Masentavaa katseltavaa!

Kesällä toki tuli tehtyä töitäkin. Syksyllä on Kansanterveyslaitoksen infektiotautiosastojen kansainvälinen evaluaatio, jonka aineiston toimittaminen vaati jonkin verran aikaa. Niin myös syksyllä ilmestyvän lastenkirjan tekstin muokkaus.

x x x

Pentin tukitiimi piti kesäkokouksen sunnuntaina 5.8. Kavalton tilalla Piikkiössä. Päivä oli mitä kaunein. Söimme Kavalton päärakennuksen salissa erinomaisen päivällisen. Jälkiruoaksi oli marjakakku ja kahvia. Arpajaisissa pääpalkinto oli Maijan huolella ja rakkaudella tekemä upea torkkupeitto. Sen voitti Irina. Onneksi olkoon! Muina palkintoina itse tehtyjä onnittelukortteja, kirjoja, leikkulauta, voiteita jne. jne. Kiitos tukiryhmälle arvokkaista palkinnoista!

Kutsun kaikkia lukijoita mukaan tukiryhmään. Tukiryhmän jäsenten tärkein tehtävä on tukea ehdokasta kunnallisvaaleissa ensi vuonna sekä tietysti eduskuntavaaleissa 2011. Tukea kaikki voivat antaa elämäntilanteensa ja voimiensa mukaisesti! Mitään vaatimuksia ei ole. Tukiryhmän toiminta on vaikuttavaa ja hauskaa. Yhteiskunnallisten asioiden pohtiminen ja toisiin tutustuminen on virkistävää.

Tule mukaan toimintaan ja klikkaa sivun ylälaidasta "Liity tiimiin" -tekstiä ja täytä lyhyt lomake, klikkaa Ilmoittaudu-nappia ja viesti lähti Pentille. Vastaan viestiisi mahdollisimman pian.

x x x

Pidin tukiryhmän tilaisuudessa - niinkuin tapaan kuuluu - lyhyen poliittisen tilannekatsauksen ja tulevaisuutta valottavan puheen.

Hallituksen toimet myötäävät vahvasti vaalien alla esillä olleita teemoja. Eläkeläisten, lapsiperheiden ja opiskelijoiden ja perillisten elämää kohentavia asioita ollaan jo toteuttamassa ja veroalennuksia on luvassa hieman myöhemmin hallituskaudella.

Tukiryhmäläiset nauttivat Kavalton tilan herkkupöydästä talon antimia. Meitä oli paikalla salin täydeltä.

Toivottavasti myös hoitajien palkkauskysymys ratkaistaan oikeudenmukaisella tavalla. Siinä täytyy ensin odottaa syksyn tupo-kierrosta ja vasta sen jälkeen valtio voi tulla mukaan ratkaisuun. Jos valtio paljastaa kortit heti, voi tupo-ratkaisussa solidaarisuus koulutettuja naisvaltaisia aloja kohtaan jäädä aivan liian vähäiseksi.

x x x

Elokuu on alkanut kuumana. Tätä kirjoitan 28 asteen helteessä. Vaikka meillä töissä olevilla onkin hiki puserossa, olen iloinen kaikkien lomalaisten puolesta.

Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää ja aurinkoista elokuuta!