Pentti Huovinen

Vanhat artikkelit

Mitä mieltä olet Turun kaupungin asioista?


Turun kirja- ja tiedemessuilla Agricola-lavalla oli Huovisella (keskellä) vauhti päällä puhuttaessa tieteen kansainomaistamisesta.
Turulla, Suomen hienoimmalla kaupungilla on suuria haasteita edessään. Kulttuuripääkaupunkihanke 2011 on yksi niistä, mutta se ei saa viedä pois mielistä suurta joukkoa muita asioita, joihin pitää ottaa kantaa seuraavalla valtuustokaudella 2009-2012. Kunnallisvaalit pidetään lokakuun 26. päivänä 2008.

Kerro mielipiteesi seuraavista asioista!

Lokakuun vaalit ovat talousvaalit. Kunnallisverojen kertymä mitä todennäköisimmin pienenee tulevina vuosina, mikä saattaa kasvattaa tarvetta lainan ottamiseen. Tiukka talous on välttämätön seuraavina vuosina. Karsitaanko menoja vai otetaanko lainaa?

Iäkkäiden määrä kasvaa. Miten parannetaan heidän hoitoaan, ettei kenenkään tarvitse pelätä jäävänsä ilman hoitoa? Ja voiko kunta auttaa yksinäisiä?

Terveyskeskuksessa toimitaan äärirajoilla ja liian usein jopa niiden toisella puolella. Mikä ratkaisuksi?

Sairaaloiden käytävillä makaa edelleen potilaita. Se ei ole inhimillistä kohtelua eikä lääketieteellisesti turvallista hoitoa. Kerro, miten sairaaloiden tilannetta voitaisiin parantaa?

Koulujen yhdistäminen ja rationalisointi jatkuu. Miten koulujen kanssa tulisi menetellä? Lähikoulu on monille alaluokkalaisille paras vaihtoehto. Mutta kumpi on ylemmillä asteilla tärkeämpää, laaja ainevalikoima vai lähikoulu?

Päiväkodeissa on edelleen liian suuret hoitoryhmät. Missä ovat pienryhmät tai perhepäivähoito?

Ympäristökysymykset, saaristomeri, pienhiukkaset ja polttolaitos. Mikä on Turun ratkaisu näihin kysymyksiin?

Maksuseteli terveydenhoitoon? Haluaisitko itse valita lääkärisi? Miten on hampaittesi laita - milloin olit viimeksi hammaslääkärissä?

Turku ja Raisio ovat tärkeimmät maahanmuuttajia vastaanottavat kunnat. Pitäisiköä muille kunnille antaa osansa? Miten Turun maahanmuuttajapolitiikaa pitäisi kehittää?

x x x

Kerro omista ajatuksistasi ja toiveistasi. Lähetä viesti