Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Suomen paras kävelykeskusta

Kirjoitin Turun Sanomiin mielipidesivulle tarkoitetun kirjoituksen koskien Turun keskustan kaavaa, joka on esillä kaupunginvaltuuston käsittelyssä 11.6.

TS ei kuitenkaan julkaissut juttuani, mutta lainasi perustelujani toriparkkia koskevassa jutussa seuraavasti (TS 10.6.): "Kannattaja Pentti Huovinen (kok) vakuuttaa, että "toriparkki vahvistaa keskustan kaupallista vetovoimaa ja kilpailykykyä sekä lisää kapuan työpaikkoja keskustassa". Lisäksi hän uskoo, että toriparkki vähentää keskustan autoliikennettä.

Viimeinen lause vaatii kuitenkin selityksen, jota TS ei ottanut mukaan lainaukseen. Nimittäin virkamiesvalmistelun mukaan toriparkki vähentää ydinkeskustan korttelien autoliikennettä, kun paikoitus haetaan suoraan toriparkista. Wiklundin ja Turun Sanomien korttelien keskelle rakennettavaksi ehdotettujen parkkitalojen sijaan näitä kortteleita voidaan nyt kehittää asukkaiden ja elinkeinoelämän lähtökohdista.

Kyse on siis ydinkeskustan liikenteestä. Nyt esillä oleva kaava yhdessä Kirjastosillan ja rakenteilla olevan Fortunakorttelin kanssa tekee Turun ydinkeskustasta Suomen parhaan kävelykeskustan, joka on rauhoitettu autoliikenteeltä ja autot on sijoitettu maan alle.