Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Vaalit käyntiin Turun torilla - Pihavaahteran lehdet tippuvat

Sinisen Toivo-ilmapallon kanssa kävelykadulla.

Piha on keltaisena vaahteran lehdistä.

Tänään lauantaina 27.9. oli kaikkien puolueiden yhteinen vaalikampanjan avaus Turun torilla ja kävelykadulla. Kokoomuksella on oma pieni hirsimökki, jossa tarjotaan kahvia ja pieniä korvapuusteja. Ilmapallo vetoketjun lenkissä, kuin lapsena ikään, kuljin torin kulmalla. Kuuntelin vaalipaneelia ja tapasin kymmenittäin tuttuja. Sain erinomaisia vinkkeja ja ajatuksia eteenpäin vietäväksi. Koko parin kolmen tunnin ajan oli joku, jonka kanssa keskustelin.

Tulen käymään Turun torilla niin usein kuin mahdollista ja mikäli työt antavat myöten päivystämään myös vaalimökissä. Luvassa on xylitol-makeisia ja kunnallisvaalien esite. Vetäkää hihasta ja tulkaa juttelemaan.

x x x

Töissä on ollut runsaasti tehtävää. Sain viime perjantaina tehtäväkseni tehdä ehdotuksen Kansanterveyslaitoksen infektiotorjuntaan liittyvien laboratorioiden toiminnasta uudessa vuoden vaihteessa aloittavassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. Tämä uusi laitos koostuu Kansanterveyslaitoksesta ja Stakesista. Olen sopinut kaikkien parinkymmenen laboratoriojohtajan kanssa henkilökohtaisesta keskustelusta. Toivotaan, että löydämme yhdessä parhaat mahdolliset suuntaviivat, jotta suomalaisten infektioiden seuranta ja torjunta saadaan pysymään entisellä hyvällä tasolla.

x x x

Huomenna sunnuntaina puhun Pallivahan kirkossa Johannesmessussa, ja tiistaina 30.8. on Turussa Kristillisellä opistolla alueen kunnallisvaaliehdokkaiden suuri vaalipaneeli klo 18-20. Tulkaa esittämään kysymyksiä ja kuuntelemaan!

x x x

Pihavaahteramme lehdet ovat nyt parin viime päivän aikana tippuneet. Nurmikko on keltainen lehtien paljoudesta. Syksy on tullut.