Pentti Huovinen

Kirjoituksia ja puheita vanhat

Valmistautuminen Projektiin 2011 on alkanut!

Kevät on takana ja lintujen pesinnät tuottaneet tulosta. Västäräkin, palokärjen ja lokkien poikaset ovat olleet tarkkailun kohteena. Mökillämme saaristossa palokärjen poikaset ovat viime viikot huutaneet ruokaa pesästä, suuren haapapuun kolosta. Nyt ne ovat jo lähteneet liikkeelle. Lokit ovat aggressiivisia suojellessaan karvapallo-poikasiaan. Lähelle ei kannata edes yrittää.

Palokärjen poikaset, nokat terävinä odottavat ruokaa. Lokkiäiti seisoo tomerana tolpan nokassa ja vahtii poikasiaan.

Kaatuneitten muistopäivänä 20.5. sain olla mukana laskemassa seppelettä Sankarihaudalle Turun haustausmaalla yhdessä Laivastolippueen komentajan ja Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan kanssa.

Perjantaina 25.5. olin puhumassa Turun sotaveteraaneille masennuksen ehkäisystä. Aihe on tärkeä, koska iäkkäät ihmiset ovat masennuslääkkeiden suurin käyttäjäryhmä.

x x x

Kirkkopäivien yhteydessä 25-27.5. sain olla mukana Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuuston puheenjohtajan ominaisuudessa mm. Turun kaupungin vastaanotolla, jossa yhteydessä tapasin Helsingin yhtymän kirkkovaltuuston puheenjohtajan Timo Sahin. Hänen kanssaan keskusteltiin monista ajankohtaisista kirkkopoliittisista ongelmista. Tunnen Sahin pitemmältä ajalta. Tapasimme ensimmäisen kerran Bostonissa, jossa molemmat olemme opiskelleet. Hän toimi viimeksi Puolustusvoimien ylilääkärinä.

Taiteilija Hannu Konola järjesti kirkkopäivien yhteydessä laajan näyttelyn. Avajaisissa hän mainosti vuonna 1995 tehtyä maalausta, jossa veljeni Helsingin piispa tanssii samassa kuvassa pirun ja pappi Kylliäisen kanssa. Hannu Konola on verraton taiteilija. Suosittelen hänen teoksiaan. Käykää katsomassa!

x x x

Kuvassa professori Petri Ruutu ja pääjohtaja Pekka Puska, jotka ovat tärkeitä avainhenkilöitä epidemioiden torjunnassa.

28-29.5. Kansanterveyslaitoksen infektio-osastot järjestivät vuosittaisen ja traditionaalisen Seilin kokouksen. Kokouksessa puhuttiin influenssapandemiavalmiudesta ja kansainvälisestä ympärivuorokautisesta infektiotautien päivystyksestä, joka alkoi pari päivää sitten. Tällä päivystyksellä maailma valmistautuu maailmalaajuisiin infektiouhkiin. Myös käsihygieniasta puhuttiin. Ensi syksynä aloitetaan koululaisille ja kaikille muillekin suunnattu käsihygieniakampanja.

Sain olla 1.6. vastaväittäjänä Helsingissä ETM Katja Hatakan väitöksessä, joka käsitteli maitohappobakteerien terveysvaikutuksia. Väittelijä osasi asiansa erinomaisesti, ja yleisö seurasi väittelyä kiinnostuneena.

Tässä kuvassa kansanedustajat Petteri Orpo, Anne-Mari Virolainen ja heidän ensimmäinen varaedustajansa Pentti Huovinen Pendolinon kahvilassa.

Joudun työni puolesta käymään usein Helsingissä ja matkalla tapaa mielenkiintoisia ihmisiä. Kuviakin tulee otettua.

Maailman kansanterveyslaitosten järjestön edustajat vierailivat Helsingissä kesäkuun alkussa. Kerroin heille heille toiminnastamme ja infektiotautien torjunnasta. Mukana oli viitisenkymmentä henkeä eri puolilta maailmaa.

Kuvassa Afganistanin kansanterveyslaitoksen edustajat Helsingissä vierailulla KTL:ssä.

x x x

Perjantaina 16.5. oli Brahen kokoomuksen kevätkokous. Järjestön puheenjohtaja on Minna Arve, joka on Turun kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Mukavissa merkeissä Ravintolalaiva Donnan kannella juotiin kahvia ja kaakaota. Suunnittelimme järjestön toimintaa ja tulevia vaaleja.

Parturissakin pitää joskus käydä. Oheisessa kuvassa hoviparturini Lasse Tuominen, joka on pitänyt tukastani huolta kohta 30 vuoden ajan. Hänet löytää Hämeenkadulta Uudenmaankadun risteyksestä hiukan satamaan päin. Suosittelen.

Pentin tukka Lasse Tuomisen käsittelyssä.

Pentin tukitiimi on aloittanut valmistautumisen eduskuntavaaleihin 2011. Projekti 2011 on siis alkanut. Vuoden 2008 syksyllä on kunnallisvaalit ja ne ovat välietappi Projekti 2011:lle. Kutsun Sinut mukaan toimintaan. Tiimimme on mahtava joukko eri alojen ammattilaisia. Kaikille riittää työtä.

Kohta on kesälomien aika. Laitan näille webbisivuille edelleen kuitenkin aika ajoin kuvia kesästä ja kirjoittelen kuulumisia.

Toivotan kaikille lukijoille sopivasti aurinkoa ja ennen kaikkea rentouttavaa kesäaikaa!