Pentti Huovinen

Vanhat artikkelit

Lämmin Vappu Turussa!


Vartiovuorenmäellä musiikki soi ja väki viihtyi. Vapunpäivä 2009 oli lämmin.


Kokoomuskin oli näkyvästi mukana Vapun vietossa.

Turussa Vapunpäivä oli tavattoman lämmin, Päivällä lämpötila oli yli 20 astetta. Vartiovuorenmäki oli täynnä väkeä. Kokoomuskin oli telttoineen mukana. Yhdessäolo, ruoka ja juoma maistuivat turkulaisille.

Vapputorilla jäin kuuntelemaan demareiden vappupuheita. Peruspalvelulautakunnan varapuheenjohtaja puhui kuin kokoomuslaisesta suusta ja muistutti säästöjen tarpeellisuudesta. Veronkorotuspuheet olivat oikeastaan ainoa vieras elementti. Puhujan mielestä veroja pitää korottaa, sen sijaan että taloutta tasapainotettaisiin muilta osin.

Perkaamatta ovat esimerkiksi Turun vuokratalojen tuotot. Vuokrataso on normaali eli vuokriin ei tarvitse puuttua. Tähän asti voitot on laitettu uusiin investointeihin, ja Turku on nyt ylivoimaisesti suurin vuokranantaja alueellamme, yli 11 000 vuokra-asuntoa. Vuokratalojen tasearvo on lähes yhtä suuri kuin Turun budjetti eli sen tuottokin on varsin suuri. Tämän voiton kotouttamisesta voisivat demaritkin aloittaa.

x x x

Kevät jatkuu kiihkeänä poliittisella rintamalla. EU-vaalit ja kuntien taloushuolet tulevat pitämään ilman kuumana.

Tämän päivän Turun Sanomissa julkaistussa haastattelussani perään työrauhaa uuden influenssan torjumiseen osallistuville asiantuntijoille. Eräs Keskustan kansanedustaja on tehnyt aloitteet flunssaisille pakollisesta kasvosuojuksesta. Tällainen aloitteellisuus ei sovi tähän vakavaan tilanteeseen.

Poliitikkojen on hyvä pitää näpit erossa pandemian torjunnasta ja keskittyä tukemaan asiantuntijoita ja heidän muutenkin vaikeaa työtä.

Hyvää Vappua!