Pentti Huovinen

Henkilökuva

Ammatiltani olen lääkäri ja Turun yliopiston bakteeriopin professori ja kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri. Toimin vielä heinäkuun 2017 lopuun saakka lääketieteellisen tiedekunnan dekaanina. Tehtävä on parhaillaan haettavana.

Ennen nykyisiä tehtäviä olen toiminut useita jaksoja 1979-1989 Turun yliopiston lääketieteellisen mikrobiologian ja immunologian oppiaineen assistenttina ja apulaisopettaja sekä kliinis-teoreettisen laitoksen johtajana 2010-2011. Kansanterveyslaitoksessa (-2008 saakka) sekä myöhemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (2009-2014) toimin ylilääkärinä, tutkimusprofessorina, sekä osaston johtajana, johon tehtävään liittyi Kansanterveyslaitoksen johtoryhmän jäsenyys. Kansanterveyslehden päätoimittaja olin 2004-2008.

Jatkokoulutusta olen saanut Yhdysvalloissa. Olin tutkimustyössä Harvard Medical School’issa Bostonissa 1986-87. Johtamistaidon koulutuksen sain Philadephiassa Wharton School’issa, joka on University of Pennsylvanian yhteydessä toimiva maineikas johtajien koulutuskeskus. Suoritin siellä Executive Development Program –ohjelman vuonna 2003.

Tieteellisiä julkaisuja ja kirjoituksia on kuluneen runsaan 30 vuoden aikana kertynyt noin 400. Olen ohjannut 21 väitöskirjatyötä.

Arvostetuin saamani ammatillinen tunnustus on Euroopan kliinisen mikrobiologian ja infektiotautien yhdistyksen vuonna 2008 minulle myöntämä Award of Excellence -palkinto (ks. Awardee 2008). Se myönnetään vuosittain yhdelle eurooppalaiselle tutkijalle. Palkinnon historian aikana suomalaisille ei ole aikaisemmin jaettu palkintoa.
Yhteiskunnallisista palkinnoista arvostan erityisesti kesäkuun lopussa 2012 Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämää korkeinta mahdollista tunnustusta Warelius-palkintoa. Kun tunnustuksen saa omalta viiteryhmältä, jotka tuntevat jäsentensä niin hyvät kuin huonotkin puolet, voi olla todella tyytyväinen.

Merkittävänä ammatillisena luottamustehtävänä voidaan myös pitää Helsingissä keväällä 2009 järjestetyn Euroopan kliinisen mikrobiologian ja infektiotautien kongressin presidentin tehtäviä (ks. ECCMID 2009). Kongressiin osallistui yli 8000 lääkäriä, tutkijaa ja alan asiantuntijaa 101 eri maasta. Kongressi on toiseksi suurin Suomessa koskaan järjestetty kongressi.
Yhteiskunnallisista sekä ammatillisista luottamustehtävistä sekä saamistani tunnustuksista ja palkinnoista voit lukea lisää klikkamalla tästä Luottamustehtävät ja palkinnot.

Harrastuksistani voit lukea lisää klikkaamalla tästä Harrastukset.

Poliittinen toiminta

Eduskuntavaaleissa 2007 sain 4700 ääntä, joista Turusta 2853 ääntä, ja Varsinais-Suomen vaalipiirissä Kansallisen Kokoomuksen kansanedustajien ensimmäisen varakansanedustajan paikan. Vain noin 350 ääntä erotti kansanedustajan paikasta. Olen ollut kaksi vaalikautta (2009-2017) Turun kaupunginvaltuutettu.
Yhteiskunnallisista luottamustehtävistäni voit lukea lisää klikkamalla tästä Luottamustehtävät.

Sivu on päivitetty 3/2017

Facebook Twitter